Měníte taneční profesi nebo vás to brzy čeká? Nebuďte v tom sami!

Všechny články

Měníte taneční profesi nebo vás to brzy čeká? Nebuďte v tom sami!

Konec taneční kariéry nemusíte řešit jen na vlastní pěst. Využijte naši podporu a najděte si nový pracovní směr, který vám bude vyhovovat.

Byly doby, kdy bylo zcela běžné strávit svůj profesní život v jediné profesi, a dokonce i v jediné firmě. Po škole člověk nastoupil do práce a se svým zaměstnavatelem se rozloučil až s odchodem do důchodu. To je minulost. Kariérní změna, a to velmi hluboká, s celkovou změnou profese, prostředí, lidí, směřování, je dnes běžná věc napříč trhem práce, ať už se jedná o zaměstnanecký poměr nebo o práci na volné noze. Tanečnice a tanečníci v tom tedy nejsou sami.

Změna není rarita

A to je dobrá zpráva. Změna profese už totiž není raritou, kterou nikdo nechápe, která se skoro nikoho mimo taneční sféru netýká a pro kterou by neexistovala žádná podpora, služby či know-how. I když je kariérní změna naprosto individuální záležitost, u které není možné snadno okopírovat, jak si to zařídil někdo jiný, ale je to vlastně originální kreativní práce na vlastní budoucnosti, není potřeba se s profesní změnou potýkat osaměle a jenom na vlastní pěst.

V Nadačním fondu pro taneční kariéru aktuálně ještě do konce roku běží unikátní projekt financovaný z Fondů EHP a Norska, díky němuž můžete získat v období náročné profesní změny podporu odbornic a odborníků zdarma.

Dejte si na změnu svůj čas

Ať už končíte spíše pod tlakem okolností, nebo jde pouze o vaše osobní rozhodnutí, vyplatí se neskočit po první pracovní nabídce, která se nabízí (pokud to není další nabídka snů), a vzít si čas sám/sama pro sebe, rozmyslet si, co dál. Rozhlédnout se. Najít si novou vizi, nový cíl. Udělat si inventuru svých zájmů, zkušeností, dovedností, snů, všeho, co je pro vás důležité. A také si promyslet, jak si chcete nadále svůj pracovní život zařídit a jak se to propíše do vašeho soukromí. Jaký pracovní rytmus je pro vás výhledově atraktivní. Co si chcete ještě zkusit, co ještě chcete dokázat. Jaké jsou vaše ambice, potřeby, možnosti. Jakou aktivitu skutečně vyvinete a co je už lepší nechat být.

Může se vám hodit:

Koučink – když si potřebujete změnu víc promyslet, najít nový směr, jiný úhel pohledu a zformulovat si plán. Zkuste koučink s Janou Bohutínskou.

Psychologická podpora, když ve vás změna vyvolává psychickou nepohodu, velký smutek a jiné pocity, které vás brzdí v tom, abyste se se změnou popasoval/a. Jedním z našich odborníků je i psycholožka Jana Černá Tomanová.

Konzultace byznys modelu, když chcete podnikat. Na tuto cestu vás nejlépe nasměruje Michal Andera.

Možnost vyšperkovat si své CV, napsat motivační dopis a připravit se na pracovní pohovory, když hledáte zaměstnání. Olga Novotná ví, jak do životopisu otisknout sebe sama.

Poradenství, když si potřebujete obecně promluvit o své situaci a možnostech. Naslouchat i poradit vám může Jana Návratová.

Dostanete přitom jen to, co je pro vás právě aktuální, svůj koktejl služeb si s podporou týmu Nadačního fondu pro taneční kariéru sami namícháte. Čas zapojit se do projektu a vybrat si takové služby, které jsou pro vás ty pravé a posunou vás dál, je právě teď.

Přihlaste se! 

Co o našich službách říká jedna z účastnic?

“Konzultace mi pomohly ujasnit si priority při volbě dalšího zaměstnání, poznat vlastní hodnoty, díky nimž se mohu lépe rozhodovat. Vím, jak si nyní nastavit určité kroky, které mohu udělat pro dosažení vysněné práce. Důležitým osobním poznatkem pro mě bylo poznání, že není nutné se během krátké doby rozhodnout jen pro jednu z možností, ale mohu se přes současnou pracovní pozici postupně dopracovat k vytyčeným cílům, které by odpovídaly mým životním prioritám, postojům i hodnotám. K cíli se dostaneme postupnými kroky, ne náhle.”

 

Všechny další informace najdete přímo na hlavní straně našeho webu a přihlásit se můžete přes jednoduchý formulář.

Jana Bohutínská,