Blog

Ohlas na individuální služby pro tanečnice a tanečníky

Jak probíhala individuální konzultace jedné z účastnic a jaké pocity a myšlenky ji provázely během setkávání s Janou Bohutínskou, specialistkou na koučink?

Rozhovor se Zdeňkem Prokešem nejen o beneficích

Ptali jsme se Zdeňka Prokeše, choreografa, tanečníka a manažera na benefiční představení s názvem “Vstupenka, která pomáhá českému tanci“, která se uskuteční na podporu Nadačního fondu pro taneční kariéru v několika divadelních domech po celé ČR, i na téma druhé kariéry.

Novinky v DPP a DPČ dle novely zákoníku práce

Přinášíme vám novinky v zákoníku práce pro dohodáře, které vstoupily v platnost 1.10.2023

Setkání IOTPD v Madridu

Zajímavé postřehy z podzimního setkání členů IOTPD v Madridu 2023.

Wahe Akopjan a festival TRHEJPARKET- Tancesraz

Konec září patří festivalu Trhejparket / TANCE SRAZ**, který má za cíl propojovat světy urban dance a contemporary. Za jeho dramaturgií a hlavní energií stojí Wahe Akopjan a Zuzana Zizoe Veselá. Kde čerpají inspiraci a na co všechno se mohou návštěvníci těšit nám Wahe prozradil. 

Měníte taneční profesi nebo vás to brzy čeká? Nebuďte v tom sami!

Konec taneční kariéry nemusíte řešit jen na vlastní pěst. Využijte naši podporu a najděte si nový pracovní směr, který vám bude vyhovovat.

Lidé se mění, vize zůstává

Rozhovor s Miladou Pazderoou, aktivní členkou Spolku rodičů při Taneční konzervatoři Brno.

Chystané změny zákoníku práce a odměňování v roce 2023

Téma Novelizace zákoníku práce na semináři Unie zaměstnavatelských svazů pro pracovníky v kultuře a sociálních službách.

Když nemůžeš, tak musíš dvakrát tolik

Odcházení Ivony Jeličové

První sólistka Baletu Národního divadla Brno, držitelka Ceny Thálie 2009 za roli Maryši i dalších ocenění, Ivona Jeličová, v letošním roce 2023 oznámila po 23 letech své aktivní taneční kariéry její ukončení.

Jsme podstatnou součástí udržitelnosti tanečního oboru

Od roku 2015 poskytuje Nadační fond pro taneční kariéru individuální služby tanečnicím a tanečníkům na konci jejich aktivní taneční kariéry. Zároveň se snaží zlepšovat podmínky v tanci, třeba snahou zavést participativní spoření. Jaké má další plány? Jany Návratové a Jany Bohutínské se v rozhovoru pro Opera Plus ptala Hana Strejčková

Tanečníci by měli lépe regenerovat

Nedávno jsme v Nadačním fondu pro taneční kariéru pracovali na výzkumu úrazů a nemocí z povolání v tanci, pohybovém divadle a novém cirkuse. V rámci rešerší a odborných konzultací jsme se seznámili s Adelou Jordákovou.

Věděla jsem, že nutnost opustit tuto profesi, přijde

O baletní i druhé kariéře s Michaelou Tsepelevou.

Nikola Márová. Dokument o vášni a dlouhé baletní kariéře

Baletu se věnuje od šesti let. Na vrcholové úrovni, v Baletu Národního divadla, tančí i po čtyřicítce. Nikola Márová. Balerína, která zkombinovala své fyzické a psychické dispozice a výjimečný taneční talent se schopností neuvěřitelně dřít.

Rozhovor s Václavem Kunešem k premiéře “WHERE”

Rozhovor k premiéře nového projektu 42+PEOPLE souboru současného tance 420PEOPLE.

Jak zvládnout konkurz

Absolvovat konkurz a stát se tak členem/členkou souboru, divadla nebo projektu je v taneční branži poměrně běžná praxe. Jak se na něj ale co nejlépe připravit?

(Po)taneční kariéra a koučink: Mezinárodní setkání se konalo v Berlíně, byli jsme u toho

Nadační fond pro taneční kariéru se zúčastnil setkání International Organization For the Transition of Professional Dancers v Berlíně.

Jen přísliby, nikoliv činy. Reakce na vystoupení náměstka MK na konferenci o statusu umělce a umělkyně

Ve čtvrtek 22. září se na půdě Ministerstva kultury konala Mezinárodní konference Status umělce a umělkyně, pořádaná Institutem umění – Divadelním ústavem

Kámen úrazu

Ke specifikům taneční profese patří vysoká pravděpodobnost úrazů. To platí i pro další příbuzné umělecké obory, jako je cirkus a pohybové divadlo. 

Jana Návratová: Teprve v krizi si uvědomíte, jakou cenu má vzájemná pomoc a sdílení

Aktivity Jany Návratové, předsedkyně správní rady Nadačního fondu pro taneční kariéru, v oblasti tance jsou mnohostranné a dlouholeté. V programu individuálního poradenství a koučinku dokáže díky svým zkušenostem nasměrovat a doporučit tu správnou formu odborné pomoci.

Olga Novotná: Do CV a motivačního dopisu otiskněte sebe jako člověka

S Olgou Novotnou jsme nově navázali spolupráci, protože jsme náš tým individuálních služeb chtěli doplnit možností konzultovat svůj životopis, motivační dopis a připravit se na pohovor. A to v případě, že si naše klientky či klienti hledají nové pracovní místo a směřují do pracovního poměru.